ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ – Ο ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ

Για περισσότερα e shop προιόντα επισκευτείτε το www.intelligentnutries.eu

 

Τα πρωτεϊνικά γεύματα με τη μορφή των συμπληρωμάτων ή των υποκατάστατων γευμάτων είναι πολύ διαδεδομένα πλέον όπως άλλωστε και οι πρωτεϊνικές δίαιτες Dukan Diet, ATKINS  diet. κ.α. Στη νέα αυτή όμως τάση η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

 Παλιότερα, οι διατροφολόγοι συνιστούσαν να πολεμάς με νύχια και με δόντια τις λιγούρες που προέκυπταν ανάμεσα στα γεύματα. Σήμερα, όλοι συμφωνούν ότι ο πιο σίγουρος τρόπος να μην παρασπονδήσεις σε μια δίαιτα, είναι το να ικανοποιήσεις την λιγούρα που προκύπτει ανάμεσα στα γεύματα, καταναλώνοντας ένα υγιεινό σνακ. Τα καλύτερα σνακ είναι αυτά που έχουν πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες  αλλά και λίγα λιπαρά, που μπορούν να κρατήσουν χαμηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έτσι ώστε η πείνα σου θα μειωθεί ώστε να μην πεινάσεις τουλάχιστον όχι πριν το επόμενο προγραμματισμένο γεύμα.

 

Παλιότερα τα πρωτεϊνικά συμπληρώματα είχαν τη μορφή άγευστης σκόνης  που κυρίως χρησιμοποιούνταν σε πολύ μεγάλες ποσότητες ημερησίως για body building και γράμμωση.

Σήμερα η αύξηση του ποσοστού της προσλαμβανόμενης  πρωτεΐνης σε μια δίαιτα έχει επιβεβαιωθεί  ότι αυξάνει το κορεσμό αυξάνει τις καύσεις και προασπίζει τη μυϊκή μας μάζα μειώνοντας την επίπτωση γαστρεντερικών ενοχλήσεων όπως τυμπανισμός, μετεωρισμός …και γενικά μας βοηθώντας  μας να διατηρούμαστε ευκολότερα σε φόρμα. Η ισορροπημένη κατανομή πρωτεϊνών σε όλα τα γεύματα της ημέρας διατηρεί σταθερά τα  επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώνοντας τις βουλιμικές τάσεις  ενώ οι αναγκαίες ποσότητες  πρωτεϊνών  σε κάθε γεύμα δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλες όπως πολύ νομίζουν. Αρκούν  10-15 γρ. πρωτεϊνών σε κάθε γεύμα, ώστε να εκκρίνεται η ορμόνη γλυκαγόνη που είναι η ορμόνη που ευνοεί  την καύση λίπους.

Η απάνηση λοιπόν είναι σαφώς ναι. Tα πρωτεϊνικά ενδιάμεσα γεύματα Proteinline είναι υγιεινός και εύχρηστος τρόπος απώλειας βάρους αρκεί να τα εντάξει κάνεις σωστά μέσα στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου με ισορροπημένα τακτικά γεύματα, γυμναστική και  χωρίς αποκλεισμούς θρεπτικών ομάδων ή αντικαταστάσεις κύριων γευμάτων.Θυμηθείτε ότι τα καλύτερα πρωτεϊνικά συμπληρώματα για απώλεια βάρους είναι συνήθως αυτά που είναι γευστικά ενώ παράλληλα εμπλουτισμένα σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά , βιταμίνες και μέταλλα.


Τσουπινάκη Αλεξάνδρα

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Υπεύθυνη Επιστημονικής Διεύθυνσης της Dream Diet 

Yποψήφια Διδάκτορας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών